För mer information, välkommen att kontakta:

Jan Flink, 0735-19 01 24, jan.flink@wattguard.se

Pressrum: Besök gärna vårt pressrum på MyNewsdeskNyheter28 november 2013

Wattguard ger Växjö Tennissällskap mer ljus!

Växjö Tennissällskap i Strandbjörkshallen i Växjö, med 7 tennisbanor, har valt att installera Wattguard i kombination med att byta till nya T8-armaturer på de tre banor som inte nyligen hade fått installerat nya T5-rör.


Strömförbrukningen har blir avsevärt mindre. Effekten i ljusanläggningen på dessa banor har sänkts från 30,2 kw till 9,9 kw, en sänkning med 67%. Sammantaget ger detta en besparing på 400 000 kwh under avtalsperioden.

På två av banorna monterades 2-rörs T8-armaturer vilket ljusmässigt i stort motsvarar den gamla 4-rörs T8-installationen. På den tredje banan monterades 3-rörs T8-armaturer vilket ger betydligt mer ljus är 4-rörs T5 och den gamla 4-rörs T8-installationen.  Förutom detta så reduceras miljöpåverkan med ca 8 ton Co2 per år.


Positiva sidoeffekter är att behovet av service av själva belysningsutrustningen minskar betydligt – lysrören behöver helt enkelt inte bytas i samma omfattning som tidigare. Spara pengar och miljö du med!25 november 2013

Wattguard testat i Portugal IEP i Portugal, motsvarigheten till SP, har granskat vår produkt med beställning av Portugals och Spaniens största energibolag EDP. Granskningen visar att Wattguards effekt på lysrör är 40% lägre energiförbrukning med ca 10% ljusförsämring, vilket är bättre än 40/15 som vi garanterar.


Denna test gjordes under den Portugisiska upphandlingen av energieffektiviseringar i belysning. Wattguard blev tillsammans med Endesa, Iberias största el leverantör, den största vinnaren vilket innebär att Wattguard/Endesa under 2014-15 ska installera Wattguard på ett hundratal platser runt om i Portugal.


– Vi ser Portugal som ett bra steg in på marknaderna i södra Europa och delar av Afrika. Den portugisiska marknaden präglas av att företag inom många branscher använder sig av konventionell lysrörsteknik, där vår lösning har en bevisat hög och snabb effekt på förbrukningen, säger Finn Christensen, CCO på Wattguard International AB.


25 september 2013

Referensuppdrag: City Gross är 34 familjeägda stormarknader som sedan starten 1993 drivits med målet att verkligen göra skillnad. City Gross vill göra allt som står i deras makt för att minska miljöpåverkan och de är både kvalitetscertifierade och märkta med Svanen. Nu sparar de hela 81 ton Co2 per år med hjälp av Wattguard. Läs mer här Citygross_Case16 september 2013

Wattguard söker teknisk säljare! Som teknisk säljare på Wattguard kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att sälja och marknadsföra Wattguards koncept till både befintliga och nyetablerade kunder för att sänka både deras elkostnader och koldioxidutsläpp. Ditt arbetsområde är i första hand Skåne och Blekinge där du, på veckobasis, kommer att genomföra kundbesök. Även du som är Stockholmsbaserad kan söka, men ring då 0735-19 01 24 för mer information om vart du ska skicka din ansökan. Läs mer på:  http://www.performiq.se/annons.aspx?jaid=778


7 maj 2013

Wattguard i Portugal ställer ut på International Exibition of Construction, Equipments and Energy Efficiency, Lisbon 7-11 May 2013.


.

26 mars 2013

Under en längre tid har vi mötts av ryktet att det inte är någon idé att satsa på lysrörsbelysning 
eftersom lysrör kommer att fasas ut inom EU. Det är helt felaktigt. Sannolikt har ryktet uppkommit i samband med beslutet att inom EU fasa ut en rad belysningsalternativ som är ineffektiva ur energisynpunkt, däribland en del äldre lysrörsmodeller. Men det gäller långt ifrån alla modeller och belysningar. Tidsramar och fakta framgår av följande dokument – Felaktiga-rykten-om-förbud-for-lysror-130326


19 mars 2013

Elajo och Wattguard skapar nya affärer tillsammans: ”Vi har installerat Wattguards lösning hos ett flertal nya och befintliga kunder till Elajo. Men vi skulle kunna göra mer. Wattguards lösning är enkel och det går att installera skåpen hos alla våra kunder som använder konventionella lysrör”, säger Joakim Tollin, affärsutvecklare på Elajo Invest AB. Läs mer om samarbetet mellan Elajo och Wattguard.


22 oktober 2012

För att möta en ökande efterfrågan på enkla och kostnadseffektiva energilösningar etablerar sig nu Wattguard i Stockholm. Läs mer om Stockholmsetableringen.


22 mars 2012

På sidan 8 i dagens Blekinge Läns Tidning finns en bra artikel om Wattguard. Ladda ned den här.


28 februari 2012

Kom och träffa oss på ENIG:s Energikonferens 2012 i Jönköping den 28 februari.

Tisdagen den 28 februari är vi på energieffektiviseringsnätverket ENIGs konferens i Jönköping. Temat för konferensen är ’Energieffektivisering och management’.  Förutom intressanta föredrag kommer det att vara workshops och en minimässa med företag.

Kom gärna förbi och prata med oss om du är intresserad av att på ett enkelt, kostnadseffektivt och miljövänligt sätt markant sänka din verksamhets energiförbrukning. Konferensen hålls på Science Park Konferenscenter, Gjuterigatan 9 i Jönköping. Observera att föranmälan krävs.

Mer information om konferensen och nätverket ENIG finns på www.swerea.se/enig/


20 februari 2012

Danska tidningen Berlingske skriver om hållbar utveckling, och om Wattguard på sidan 7. Läs hela bilagan här.


4 januari 2012

Klicka här för att titta på filmen från vårt kundevent17 November 2011

Danska Wattguard bjuder till öppet hus – välkommen du också!

http://24turen.dk/arrangementer/gron-virksomhed-i-malrettet-vaekst


24 Augusti 2011

Prishöjning på lysrör i höst. Wattguard svarar på frågor.

Läs om nyheten här.


19 Maj 2011

Föreläsning och housewarming för Wattguard på huvudkontoret i WTC, Malmö. Nils Svendenius föreläste om belysning, ljudet och berättade om Wattguard. Stort tack till alla gäster för bra frågor och trevligt sällskap.
1 april 2011

Wattguard anställer två nya medarbetare.

Svenska WG Energi AB anställs Ulf Johannesson.
Ulf kommer närmast ifrån Ericsson där han arbetat som produktionschef.
Ulf anställs som Produktionschef med ansvar för försörjningskedjan inom Svenska WG Energi AB, vilket innebär produktutveckling, produktion och distribution.


Det nystartade svenska säljbolaget, Swedish WG AB anställs Robert Brikic´.

Robert kommer närmast ifrån Manpower där han har varit VD för affärsområdet Manpower Business Solutions.

Robert anställs som försäljningschef avseende Sverige.


31 mars 2011

Stena Technoworld ny kund hos Wattguard


25 februari 2011

Wattguard skriver kontrakt med Societé General